شناخت شهر استانبول با تورباتو

با شکوه ترین مساجد تاریخی استانبول,مساجد تاریخی استانبول,مساجد تاریخی شهر استانبول,تور استانبول,تور استانبول بزرگترین شهر در کشور ترکیه و یکی از اصلی ترین مقاصد توریستی در بین گردشگران به شمار می رود. این شهر تلفیق بسیار هنرمندانه ای از جاذبه های

درتورباتو بخوانید:با شکوه ترین مساجد تاریخی در استانبول

درتورباتو بخوانید:با شکوه ترین مساجد تاریخی در استانبول

یکی از معروف ترین مساجد استانبول که بسیار در بین مسافران و کسانی که به این شهر سفر می کنند محبوب است، مسجد ایاصوفیه است. این مسجد در حقیقت نمادی از شهر استانبول است و در چند قرن متوالی بزرگترین کلیسای جهان به شمار می رفت تا اینکه در سال ۱۴۵۳ به دستور محمد فاتح این کلیسا تبدیل به مسجد شد.

مسجد ایاصوفیه در سال ۱۳۵۳ به دستور آتاتورک تبدیل به یک موزه باشکوه و زیبا شد تا سالانه هزاران گردشگر تور استانبول از این مسجد تاریخی دیدن کنند.

مساحت مسجد ایاصوفیه در استانبول حدود ۶ هزار متر مربع است، در ساخت این مسجد طاق ‌ها و ستون ‌ها با ظرافت و هماهنگی بسیار ویژه ای کنار هم قرار گرفته اند. ۴ ستون بسیار بزرگ در مسجد ایاصوفیه وجود دارد که وظیفه ی نگه داری ۴  طاق بالا را دارند، گنبد اصلی هم بر روی آنها قرا گرفته است. این بنا در مجموع دارای ۱۰۷ ستون و ۹ در است که بزرگ ترین آنها، در وسطی است، این در با چارچوب فلزی و قاب مرمری برای ورود اپراطور طراحی شده بوده است.

جالب است بدانید که زمانی بنای ایاصوفیه در استانبول تبدیل به مسجد شد که ارتش عثمانی توانست قسطنطنیه را فتح کند و در خلال بسیاری از اقداماتش، این کلیسا را با تغییر کاربری به یک مسجد تبدیل کند. پس از آن که ایاصوفیه به مدت ۹۱۶ سال کلیسا بود، در سال ۱۴۵۳پس از تسخیر کنستانتینپول توسط سلطان محمد دوم عثمانی بلافاصله به ایا صوفیه رفت و دستور تبدیل آن را به مسجد داد و پس از آن ایا صوفیه تا قرن ها به عنوان مسجد باقی ماند.

مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) | The Blue Mosque

مسجد آبی یا سلطان احمد یکی دیگر از معروف ترین مساجد استانبول است که در دوران امپراتوری عثمانی ها در این شهر ساخته شد. زمانی که حکومت عثمانی در چندین جنگ بزرگ در اواخر قرن هفدهم توانستند موفقیت های بسیاری را بدست بیاورند، به دستور سلطان احمد به نیت شکرگذاری از خداوند این مسجد ساخته شد شما در تور لحظه آخری میتوانید از این مسجد زیبا دیدن فرمایید.

قرار گرفتن مسجد آبی در کنار مسجد ایاصوفیه دلیلی بر معروف آن بود و علاوه بر این از مظر شکوه و جلال هم دست کمی از مسجد همتای خودش ندارد.

نکته ی جالبی که در مورد مسجد آبی باید بدانید این است که بعد از مسجد الحرام اولین مسجدی است که دارای ۶ مناره می باشد.

مسجد سلطان احمد یا همان مسجد آبی به دلیل واقع شدن در کنار تنگه بسفر چشم انداز بسیار زیبایی دارد.

مسجد رستم پاشا | Rüstem Pasha Mosque

مسجد دیگری که از دوره عثمانی ها در شهر استانبول باقی مانده، مسجد رستم پاشا است. این مسجد که به دستور صدراعظم وقت امپراتوری عثمانیان توسط معمار معروفی به نام سینان در این شهر ساخته شد. مسجد رستم پاشا در سال ۱۵۶۳ تکمیل اما شخص رستم پاشا دو سال قبل از تکمیل این مسجد از دنیا رفته بود. معماری مسجد رستم پاشا بسیار بی نظیر است و به دلیل موقعیت قرارگیری آن در یکی از بازارهای شلوغ شهر استانبول، مساحت کمتری به نسبت مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی که از معروف ترین های استانبول هستند نیز برخوردار می باشد.

یکی از مواردی که سبب تمایز مسجد رستم پاشا با دیگر مساجد استانبول شده است، رنگ قرمز به کار رفته در آن است. در زمان عثمانیان ساخت رنگ قرمز ساده نبود، از این روی استادان کاشی سرامیک، محصولات تولیدی شان ۱۸۰ کیلومتر به سمت شمال این شهر، یعنی استانبول، منتقل می شد تا در ساخت مساجد استانبول مورد استفاده قرار بگیرند. آنها بعد از دهه ۱۵۵۰ به تکنیک ساخت رنگ قرمز دست پیدا کردند.

مسجد رستم پاشا در استانبول از ظرافیت و معماری فوق العاده ای برخودار است شاید بتوان چنین گیرایی و لذت بصری را به وجود ۲۳۰۰ کاشی رنگارنگی نسبت داد که هر مراجعه کنندگی را مسحور زیباییهای فریبنده مسجد رستم پاشا می کند. بنابراین، به همه توصیه می شود که چنانچه سفری به ترکیه و استانبول داشتید، حتما، سری به مسجد رستم پاشا بزنید.

مسجد دولماباغچه استانبول | Dolmabahçe Mosque

مسجدی به سبک نئوکلاسیک و امپریالیستی در شهر استانبول به نام دولماباغچه ساخته شده است که قسمتی از کاخ بزرگی به همین نام می باشد. معماری مسجد دولماباغچه به اندازه ای است که بعد از مساجدی مانند ایاصوفیه و سلطان احمد مسافران زیادی برای بازدید از این مسجد به سمت آن می روند.

اولین بار مسجد دولماباغچه توسط فردی به نام بسم الله والمسلمین سلطان ساخته شد و بعد از مرگش سلطان عبدامشید که پسرش بود ساخت آن را کامل کرد.

جالب است بدانید که کاخ دولماباغچه به دستور سلطان عبدالمجید اول بین سال های ۱۸۴۳ تا ۱۸۵۶ در شهر استانبول ساخته شد و بین سال های ۱۸۸۹ تا ۱۹۰۹ به عنوان مرکز اداری اصلی امپراتوری عثمانی مورد استفاده قرار گرفت.

مسجد فاتح استانبول بنایی که قدمت آن به سال ۱۴۶۳ میلادی بر می گردد!

قطعا تا به حال نام منطقه ای به نام فاتح در استانبول به گوشتان خورده است، جالبه بدانید یکی دیگر از مساجد استانبول که در لیست محبوبترین ها قرار می گرد، مسجد فاتح استانبول است. این مسجد در سال ۱۷۶۶ به دلیل زلزله ای که در شهر آمد به شدت آسیب دید اما در سال ۱۷۷۱ با یک طرح کاملا متفاوت مجددا مورد بازسازی قرار گرفت.

معماری مسجد فاتح در استانبول کاملا اسلامی بوده و یکی از زیباترین نمونه های معماری اسلامی  عثمانی در این شهر به شمار می رود. گردشگران زیادی که با خرید بلیط هواپیما استانبول یا تور استانبول به سمت این شهر می روند حتما بازدید از منطقه فاتح و مسجدی که در این محله وجود دارد را در برنامه سفری خودشان قرار دهند.

مسجد جدید استانبول با قدمت ۳۵۰ سال

مسجد دیگری در شهر استانبول وجود که تضاد جالبی بین نام آن قدمتش وجود دارد، مسجد جدید قدمتی برابر با ۳۵۰ سال دارد که توسط اسم والد سلطان عثمانی ساخته شده است. این مسجد جز یکی از جاذبه های بخش تاریخی استانبول است که در کنار بازار ادویه در گلدن هورن در بخش جنوبی پل گالاتا ساخته شده است،

مسجد جدید استانبول دارای ۶۶ گنبد و دو مناره مرتفع است که چشم انداز فوق العاده ای را در افق این شهر به وجود آورده است. با توجه به این که مساجد نقش بسزایی در صنعت گردشگری استانبول دارا می باشند، همواره جمعیت زیادی از مسافران را خواهید دید که در حال غذا دادن به کبوترهای اطراف مسجد جدید هستند برای خرید دانه هم نگران نباشید دست فروش های اطراف مسجد همیشه هستند تا به علاقمندان دانه بفروشند.

مسجد ایوب سلطان استانبول | Eyüp Sultan Mosque

در ورودی اصلی تنگه بسفر و نزدیک به شاخ طلایی مسجدی به نام ایوب سلطان وجود دارد که از مهم ترین مساجد کشور ترکیه است. عمده دلیل محبوبیت مسجد ایوب سلطان وجود آرامگاه ایوب ان انصاری از دوستان پیامبر (ص) در آن می باشد. بنابر روایات موجود ایوب انصاری زمانی که عربستان اولین بار قسطنطنیه را محاصره کرده بود، کشته شد.

آخر هفته ها مسلمانان زیادی برای عبادت و راز و نیاز به سمت مسجد ایوب سلطان در استانبول می روند، این مسجد به عنوان چهارمین مکان مقدس بعد از مکه، مدینه و اورشلیم در بین مسلمانان به شمار می رود.

پیشنهاد می کنیم زمانی که به بادید از مسجد ایوب رفتید برای استراحت و تماشای منظره های اطراف به سمت کافه پیر لوتی بروید. این کافه در بالای قبرستان ایوب بر روی یک تپه با چشم انداز بسیار زیبا و وسیع قرار گرفت است.

مسجد شاهزاده، بنایی به یاد پسر سلطان سلیمان اول

در بین سال های ۱۵۴۴ تا ۱۵۴۸ مسجدی به نام شاهزاده توسط معمار معروف استابول سینان ساخته شده است. مشجد شاهزاده در استانبول دارای یک باغ بزرگ و دو مناره ظریف و زیبا می باشد که سبب جلوه بخشیدن ویژه ای به این مسجد در شهر استانبول شده اند.

سلطان سلیمان اول مسجد شاهزاده را به یاد پسرش محمد که در سال ۱۵۴۳ فوت کرده بود ساخت و ساختمان مسحد در بین مقبره ها، مدرسه و عمارت های این محدوده قرار گرفته است.

داستان ساخت مسجد شاهزاده در استانبول از این قرار بوده که دستور ساخت آن توسط فردی به نام سلطان سلیمان اول، حاکم وقت حکومت عثمانی به یاد فرزندش محمد داده شد؛ در واقع پدر شاهزاده زمانی دستور به ساخت این مسجد را داد که فرزندش در سن ٢٢ سالگی و در سال ١۵۴٣ میلادی، در گذشت. سلطان سلیمان اول نیز به معمار سینان که یکی از معروف ترین معماران وقت قلمرو عثمانی که بیشتر ساختمان های معروفی که امروزه در ترکیه و علی الخصوص استانبول می بینید از طراحی ها و ساخته های او هستند را به حضور احضار کرد و دستور ساخت این مسجد به یاد پسرش به او داد. البته این مسجد از اولین ساخته های او محسوب می گردد.

یکی دیگر از مساجد استانبول که از آن به عنوان متفاوت ترین مسجد استانبول یاد می شود، مسجد اورتاکوی یا مسجد مجیدیه است. این مسجد به دلیل قرار گرفتن در تنگه بسفر به مروارید درخشان منطقه معروف است و سبک معماری به کار رفته در آن گوتیک است.

گردشگران می توانند در حین قایق سواری در تنگه بسفر منظره ی زیبایی از مسجد اورتاکوی را بر روی آب تماشا کنند. مسجد اورتاکوی، بنایی است که فرهنگ شرق و غرب استانبول را به رخ می کشد.

معمار مسجد اوتاکوی در استانبول فردی به نام نیکوقوس بوده وی سبکی که برای ساخت این مسجد در نظر گرفته نئوباروک بوده است. در طول تاریخ مسجد اورتاکوی بارها مورد بازسازی قرار گرفت و آخرین بازسازی  که در این مسجد صورت گرفت سال ۲۰۱۴ بود.

نمای بیرونی مسجد اورتاکوی در استانبول از جنس سنگ مرمر استفاده شده است و با کمی دقت به آن متوجه خواهید شد که برجسته کاری ها و نقش و نگارهای زیادی را شامل می شود. ساختمان مسجد اورتاکوی در استانبول به دو بخش تقسیم می شود و بر روی بخش اصلی آن گنبدی زیبا به چشم می خورد.

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 دی 1398ساعت 5:03  توسط سارا سلامی