شناخت شهر استانبول با تورباتو

کاخ دولما باغچه استانبول,کاخ دولما باغچه در استانبول,تور استانبول,تور استانبول قیمتین کاخ توسط سلطان عبدالمجید اول از پادشاهان عثمانی (۱۸۳۹ تا ۱۸۶۱ میلادی) ساخته شده و قصر و مقر حکومت از کاخ توپکاپی «Topkapı» به این

در تورباتو بخوانید: کاخ دولما باغچه استانبول

در تورباتو بخوانید: کاخ دولما باغچه استانبول

تا پیش از جمهوری ترکیه، دلمه باغچه خانه سلاطین بود و پس از آن مصطفی کمال آتاتورک به هنگام بازدیدش از استانبول در آن اقامت می گزید. جالب است بدانید که آتاتورک در همین کاخ از دنیا رفت. امروزه کاخ دلمه باغچه به عنوان موزه کاربری دارد و مهمانخانه کاخ نیز برای پذیرایی از میهمانان سیاسی خارجی و مهم ترکیه مورد استفاده قرار می گیرد. موزه کاخ دلمه باغچه 3 بخش دارد که عبارت اند از: موزه مجموعه های کاخ، موزه موسیقی و موزه ساعت. همچنین کاخ دلمه باغچه اسکله ای ۶۰۰ متری دارد و دو ورودی چشمگیر به دو حیاطش متصل می شوند.

سلطان «عبدالمجید یکم» و خانواده‌اش ابتدا در کاخ قرون وسطی «توپکاپی» زندگی می‌کردند و از آن جایی که این کاخ نمی‌توانست از لحاظ رفاه و شکوه با کاخ پادشاهان معاصر اروپا رقابت داشته باشد، دستور داد تا کاخی جدید و مدرن را تأسیس کنند. طراحی این بنا به دو تن از معماران ارمنی دربار، یعنی خاندان «بالیان» (Balyan) واگذار شد و آن‌ها سبک‌های معماری مختلفی همچون باروک، روکوکو، نئوکلاسیک و مدرن را با هم ترکیب کردند که نتیجه‌اش، کاخی پر زرق و برق و باشکوه شد که در تجملات غلت می‌زد! در واقع هزینه‌ی ساخت این کاخ آنقدر زیاد بود که دولت، زیر بار قرض رفت و از لحاظ اقتصادی دچار مشکل شد.

آخرین خلیفه‌ای که در این کاخ سکونت داشت، «عبدالمجید دوم» بود؛ تا اینکه خلافت در سال 1924 میلادی در این سرزمین برچیده شد و بعد از آن، بنیان‌گذار جمهوری ترکیه و اولین رئیس‌جمهور آن یعنی آتاتورک، تابستان‌ها در این کاخ اقامت داشت. آتاتورک، آخرین روزهای زندگی‌اش را در این کاخ گذراند و درنهایت در سال 1938 میلادی در همین مکان درگذشت. امروزه مدیریت کاخ دلماباغچه را «اداره‌ی کاخ‌های ملی» بر عهده دارد و می‌توانید به عنوان موزه از آن دیدن کنید.

تیم طراح و سازنده این قصر شامل عبدالمجید «Abdül Mecit» معمار سلطنتی؛ نیکوگوس آقا « Nikoğos» و گارابد بایلان« Garabed Balyan» بودند که موفق به ساخت یک قصر با سبک تلفیقی عثمانی – اروپایی شده و ماحصل کار به گونه ای بود که چشم هر بیننده ای را خیره می کرد. بر اساس سنت کاخ سازی عثمانی ها در این کاخ هیچ عمارت کلاه فرنگی وجود نداشته و بخش خارجی آن به نسبت تزئینات با شکوه و خیره کننده داخلی، بسیار ساده تر طراحی شده است.

دلماباغچه، بزرگ‌ترین کاخ در کشور ترکیه به شمار می‌رود و 285 اتاق، 46 سالن، 6 حمام و 68 سرویس بهداشتی را در برمی‌گیرد که بعضی از اتاق‌ها رو به خشکی و بعضی دیگر رو به دریا هستند. معماری مدرن این بنا از ترکیبی از سبک‌های باروک، روکوکو، نئوکلاسیک و معماری سنتی عثمانی به دست می‌آید و به همراه دکور آن، تأثیر رو به افزایش استانداردهای اروپایی بر روی هنر و فرهنگ عثمانی‌ها را به نمایش می‌گذارد. حرم‌سرای این کاخ از 8 بخش جدا تشکیل می‌شود که به هم متصل هستند و اقامتگاه شخصی همسران و مادر پادشاهان عثمانی به حساب می‌آیند. بر خلاف کاخ توپکاپی که شامل چندین نمونه‌ی بی‌نظیر از کاشی‌های ایزنیک و کنده‌کاری‌های عثمانی می‌شود، برای دکور داخلی کاخ دلماباغچه از طلا و بلور و سنگ‌هایی قیمتی همچون آلاباستر و سنگ سماق کمک گرفته‌اند.

دسترسی به کاخ دولما باغچه

برای بازدید از کاخ دولما باغچه در هنگام با تور استانبول به این شهر اگر در میدان تکسیم هستید، سوار قطار زیرزمینی فونیکلار شوید و به کاباتاش بروید. کاخ دولما باغچه 300، 400 متر با ایستگاه کاباتاش فاصله دارد که با دنبال کردن تابلوها به آن خواهید رسید. اگر در منطقه سلطان احمد هستید سوار تراموا شوید و در کاباتاش پیاده شوید تا به کاخ دولما باغچه برسید.

 
+ نوشته شده در  سه شنبه 24 دی 1398ساعت 15:58  توسط سارا سلامی